NOWOCZESNE KADRY HOTELARSTWA I GASTRONOMII NA WARMII I MAZURACH
Celem projektu było zwiększenie aktywności zawodowej i zdolności do zatrudnienia mieszkańców woj. warmińsko-mazurskiego
Projekt obejmował kompleksową naukę zawodu w zakresie obsługi hotelarsko-restauracyjnej:
- kucharz (15h teorii + 150h zajęć praktycznych)
- kelner/barman (35h teorii + 120h zajęć praktycznych),
- recepcjonista (15h teorii + 60h zajęć praktycznych),
- pokojowa (15h teorii + 30h zajęć praktycznych)
- praktyki zawodowe w hotelu/restauracji (3 m-ce)
- kurs języka niemieckiego (60 h)
- kurs komputerowy ecdl e-citizen (60h)
- stypendium szkoleniowe
- wyżywienie podczas szkolenia
- zwrot kosztów dojazdów
Uczestnikami projektu było 50 osób bezrobotnych z województwa warmińsko-mazurskiego.
|
|
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego |